SZÜLŐI VISSZAJELZÉSEK

SZÜLŐI VISSZAJELZÉSEK

A SAFE Kid-del, illetve a Defendoval az akkor 4 éves kislányomnak köszönhetően ismerkedhettem meg, aki ovis foglalkozás keretein belül csatlakozott a programhoz.

Másfél éve tart a szerelem a családunk részéről. Részt vettünk, vehettünk szülői bemutatón – ahol jómagam is belekóstoltam a feladatokba -, heti rendszerességgel jár a kislányom az órákra és két nyári táborban is ott volt. Keszeg és Orsi elbűvölő és határozott jellemének köszönhetően a kislányom az elmúlt időszakban ügyes és kitartó lett, vagányságot és empátiát tanult, büszkén tartozik a „defendosokhoz”, két tanárához mélyen kötődik.

A játszótéren, vendégségekben ügyesen és agresszió nélkül kezeli a konfliktusokat, bátran alkalmazza az órán tanultakat. A két nyári tábor különösen nagy hatással volt rá, megélhette a csapathoz tartozás, a gondoskodás és az önfeledt mókázás lélekemelő pillanatait, természetesen kemény munka mellett. Egy szülőnek ennél több nem kell. Amellett, hogy Keszeg mellett biztonságban tudjuk őt, vigyáz rá és szem előtt tartja egyéni szükségleteit – ahogy minden gyermekkel teszi -, olyan szeretetet mutat felé, ami számunkra felbecsülhetetlen.

Fontosnak tartom megemlíteni, hogy az edzések az elmúlt másfél év során egyszer sem maradtak el, Keszeg és Orsi megbízható és pontos, szakmájukat felelősséggel képviselik és rendkívül kreatívak, ahogy az a két tábor során még jobban megmutatkozott. Boldogok vagyunk, hogy ismerhetjük Őket és örülök, hogy írhattam Róluk” (S. Nóra, 2019)



Számomra soha nem volt kétséges, ha lesz gyermekem, egy biztos, önvédelmet fog tanulni.

Persze akkor még nem is sejtettem, hogy milyen nehéz lesz megtalálni azt a „stílust”, ahol azt tanítják meg neki, amivel ténylegesen meg tudja óvni magát, pl. az iskolai konfliktusokban, utcán hazafelé, stb. (ezek mentális és fizikai kihívásai, buktatói, megoldási lehetőségei).

Sok évnyi küzdősport áll mögöttem, fontos számomra az adott sportágban a hitelesség és legalább ennyire fontos az is, hogy mindezt jó hangulatú csapatban kapjam meg. Természetes, hogy a fiamnak még inkább olyan közösséget szerettem volna találni, ahol reális (!) alapokon működő rendszerben oktatnak gyerekeknek önvédelmet (számomra ez nagyon fontos, hiszen a gyerekem épsége múlhat ezen), s amiben Ő is jól érzi magát (ez a gyereknek kulcsfontosságú a hosszú távú motiváció miatt).

Én a Safe kid edzéseknél tettem le a voksomat. Több tréninget is megnéztem, megismertem az oktatókat (nem volt nehéz, hiszen volt, akivel magam is együtt edzettem) és ezek alapján döntöttem el, hogy ez az a hely, amit kerestem neki, ide fog járni a fiam.

Minden korosztálynak a maga szintjén adják át a tudnivalókat. Pl az ovisoknál természetesen a mozgásfejlesztés a fő szempont, de ezekbe már beépítik a technikák alapjait. Sok játék és nevetés is része az edzéseknek. 🙂

Kiemelten foglalkoznak a mentális részével is az önvédelemnek. De mindezek mellett (amit a táborokban láttam), emberségre, összetartásra, önállóságra, önmaguk fejlődésére is ösztönzik a gyerekeket. És amitől nagyon „emberi” az oktatók részéről: semmilyen „problémás” gyereket nem küldenek el, sőt ösztönzik a szülőket, hogy forduljanak hozzájuk bizalommal. Saját fiamnak is szüksége volt egy kis lelki támogatásra, ami kicsit más, mint amit egy anya tud adni. Ezt csak egy csapat és 1-2 emberséges, a kis lelkekre egyesével odafigyelő oktató tudja megadni. Summa summárum: lelkileg is támogatják a gyerekeket a tanításon túl, és reális dolgot tanulnak, itt nincs „varázslás”.

Mivel több szülő is „beolvad” a felnőtt edzésekbe (ami egy időben van a gyerek edzésekkel), mára már egy nagyobb családnak tudnám ezt a közeget mondani. Mindenkit motivál a hovatartozás élménye, egy ilyen „családban”, minden korosztály ezt megkapja.

Szilva

KÖSZÖNJÜK!  🙂  (H. Szilva, 2020)