A programról

A programról

A Safe Kid Program mozgásanyag alapján a küzdősportok nagy családjához tartozik. A küzdősportok általánosságban véve kitűnő képesség és személyiségfejlesztő tulajdonsággal rendelkeznek. A gyermekek alapvetően szeretnek mozogni, szeretik a merészséget és a bátorságot igénylő helyzeteket, melyekben kipróbálhatják magukat, kutathatják saját teljesítőképességeik határát és arra is kíváncsiak, hogy mire képesek, mekkora erővel rendelkeznek a kortársaihoz képest.

Mi felügyelt keretek között biztosítjuk számukra, hogy az ilyen irányú igényeik megvalósulhassanak. A küzdőjátékok biztosítanak lehetőséget arra is, hogy a gyerekek küzdelem iránti igényét kielégíthessék, valamint a gátlások nélküli erőfelmérést is megvalósíthassák.


INSTRUKTOROK

A Safe Kid Program korszerű ismereteken (sportélettani, pszichológiai, pedagógiai) alapuló edzésrendszer, melyben a programra speciálisan képződött instruktorok dolgoznak. Az instruktorok munkáját pszichológus, és fejlesztő pedagógus is segíti. Munkatársaink magas szintű szakmai munkájának záloga a folyamatos továbbképzéseken való részvétel.

Előzetes egyeztetés alapján vállaljuk:

  • Bemutató órák tartását
  • Szülői értekezleten való tájékoztatást
  • Óvodákba/iskolákba kihelyezett rendszeres oktatást
  • Meglévő SAFE Kid csoportjainkba beillesztést

GONDOLATOK A SAFE KID PROGRAMRÓL

Minden szülő számtalanszor engedi úgy útjára gyermekét az iskolába vagy szórakozni, hogy „Vigyázz magadra!”

Az iskolákban és a felnőtt életben is emelkedik a konfliktusos, erőszakos cselekedetek száma. A mai gyorsan változó világ sok feszültséget termel, illetve a városi/nagyvárosi lét már eleve egyfajta korlátozást jelent a természeténél fogva örökmozgó gyermekre is. Az agresszió jelen van az iskolákban, az életünkben, mégis egyre kevesebben tudják, hogyan is reagáljanak, ha bántják, kikezdik őket.