De hogyan?

De hogyan?

A SAFE Kid egy olyan önvédelmi rendszer, melyet kimondottan gyerekekre fejlesztettek ki.
Célunk óvodás kortól kamaszkorig megtanítani a gyermekeket a megfelelő mozgáskoordináció és állóképesség fejlesztése mellett arra, hogy milyen módon lehet elkerülni a társas konfliktust, illetve mit lehet tenni, ha erre már nincs mód.
Ez hasonlóképp fontos lehet az életünkben, mint az egészségtudatos fitt életmód, vagy akár az úszni tudás, ezért további célunk a SAFE Kid program megismertetése az óvodák és iskolák minél szélesebb körében; az önvédelem alapjainak beépítése az iskolai testnevelés órák menetébe; minél több kerületben és városban elérhetővé tenni a SAFE Kid programot.

Jó hangulatú edzések keretében játékosan, gyermeknyelven megfogalmazva tanítjuk meg a gyerekeknek a Defendo és Krav Maga önvédelmi alaptechnikáit. Azonban elsődleges fontosságú foglalkozásainkon, hogy a veszélyt jelentő helyzetek megelőzésének képességét is kifejlesszük a gyermekekben.

Mindemellett nagy hangsúlyt fektetünk a mozgáskoordináció, az erő és állóképesség fejlesztésére is, és alapvető célunk a gyerekekkel megszerettetni a testmozgást. Tapasztalataink szerint a nálunk tréningező gyermekeknél fejlődik a fizikum, magabiztosabbá, szabálytartóbbá, kötelességtudóbbá válnak. A SAFE Kid edzések segítik a veszélyt jelentő szituációk, konfliktusok felismerését, a döntéshozatalt, a folyamatos gyakorlással pedig kialakítható egyfajta éberség és reakciókészség is.

A SAFE Kid teljes programja 8 szintből áll, melyek során folyamatosan emelkedik az erőnléti, ügyességi és technikai elvárás. A SAFE Kid gyermek önvédelmi rendszerében nincsenek versenyek, azonban a szintek elvégzését vizsgák zárják, mely fontos visszajelzés az aktuális tudásról.

A program végére a gyerekek mind a Defendo-ban, mind a Krav-Magá-ban alapszintű tudással rendelkeznek, tudásuk mindkét rendszerbe beilleszthető.